Kedves Gyerekek és Szülők!

Harmadik alkalommal kerül megszervezésre az idei minitáborunk, a Háromszéki EKE Kisbakancs csoportjával. Voltunk már a Csíki havasokban, a Nagykőhavason, most a Bodoki hegység lábánál fekvő csendes kis településre esett a választás. Ez volna Fotosmartonos. Az idén is próbáljuk ápolni a kialakulófélben levő hagyományt, éspedig e két nap alatt a családi együttlétre, ismerkedésre, játékra fektetjük a hangsúlyt. Szeretettel várunk tehát mindenkit kedves családjával, töltsünk egy kellemes és szórakoztató hétvégét együtt.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület háromszéki osztálya Kisbakancs-minitábort szervez Fotosmartonoson, az iskola épületének füves udvarán, csendes kellemes környezetben.
Megközelítés: Sepsiszentgyörgytől 5 km-re Csíkszereda irányába a 12-es országútról letérünk Gidófalva irányába, végigmegyünk a község főutcáján Angyalos felé, majd rögtön a település végén balra térünk Fotos irányába. 3 km után érkezünk a falu szélére, ahol lesz egyben a találka is 10 órakor. Innen megyünk együtt a minitábor színhelyére.
 
Időpont: 2016 június 11 – 12.
 
Jelentkezési határidő: 2016 június 7.
 
Program: szombaton 10 órakor találkozás a falu szélén és együtt megyünk a helyszínre. Következik a sátorhúzás, berendezkedés, evés majd rövid délutáni kirándulás a falu mögötti dombra, ahonnan csodálatos kilátás van Sepsiszékre, illteve a Kárpátkanyar hegyeire. Délután gyerekfoglalkozás lesz a Caritas önkénteseivel. 19 óra környékén közös vacsora. Vasárnap a reggeli után meglátogatjuk a gyümölcsprésházat, majd egy rövid barantabemutató is lesz. 14 óra körül ebédidőre jövünk haza.
Szállás: saját sátorban az udvaron, vagy az iskola épületében. Az utóbbiban is saját hálózsák, derékalj szükséges. Kisgyerekeknek lehet hozni utazóágyat is.
Étkezés: szombat esti közös vacsora mindenki számára biztosított. Disznóhúsos pityókatokány lesz, savanyúsággal és házikenyérrel. Igény esetén vegetariánus módon is elkészítik a tokányt. Evőeszközt, tányért és poharat mindenki kell hozzon! A többi étkezés önellátó.
Költségek: szállás ingyenes. A közös vacsora, emléklapok, kitűzők, kisebb ajándékok a faluban segítők számára kb. 30 – 40 lej lesz fejenként. Ez függ a résztvevők számától. Gyerekeknek a részvétel ingyenes. A présházban lehetőség lesz különböző természetes levek vásárlására is.
 
Érdeklődni és jelentkezni a HEKE Kisbakancs-túrák Facebook oldalon, vagy a 0745-058179-es telefonon, Gáspár László Zsoltnál.